Berörd efter min resa till Afrika

I onsdags kom jag hem från min 1 veckas semester i Afrika. Jag åkte till ön Boa Vista för en resa som innehöll massa yoga och meditation tillsammans med en grupp goda vänner!
Vilket magiskt ställe vi kom till! Så underbara människor, vackra stränder och mottot ” No stress ” hörde man från de flestas munnar!

När jag började prata om vardagslivet på Boa vista med en på ön kom det fram till att de flesta som jobbar på Kap Verde har en snittlön på cirka 150-200 euro ( vilket motsvarar 1500-2000 kronor). Denna lön går knappt att klara sig på. Trots att många har dubbla jobb är dom så tacksamma för allting och deras vänlighet och kärlek lyser så starkt!

I Oktober kommer jag att resa tillbaka till Kap Verde för att arbeta som volontär och jag kommer även att samla ihop olika saker att skänka till ett barnhem som ligger i Boa Vista!

Vi som bor i Skandinavien kan bidra med så mycket mer än vad vi tror! Jag kommer senare i sommar att starta ihop en insamling för att sedan köpa pennor och liknande till barnhemmet som jag ska besöka i höst ( mer information om detta kommer att komma senare) och undertiden som jag väntar på att sommaren ska gå kommer jag att arbeta med ett humanitärt intiativ som heter NTC.

Enkelt förklarat vad NTC är så säljer NTC näringsrika matpåsar som sedan doneras till icke vinstdrivande oberoende organisationer som specialiserar sig på att distribuera mat till undernärda och svältdrabbade barnen i bland annat Malawi.

Jag väljer att arbeta med detta eftersom att detta ger en möjlighet att barn i Malawi får mat i skolorna (maten elas ut i skolor så att fler familjer ska skicka sina barn till skolan, även flickorna, eftersom att föräldrarna vet att dem får mat i skolan), fler människor i Malawi får en chans till arbete (dessa påsar tillverkas på plats i Malawi). Detta sätter en positiv boll i rullning, och du kan vara med och hjälpa till redan idag, hemma från Sverige!

Jag ber er, alla människor där ute – var med och hjälp mig i detta, hjälp mig att kunna hjälpa människorna i Afrika genom detta intiativ!

För att donera 1 påse som innehåller 30 måltider och se kostader – klicka HÄR eller kontakta mig på spiritahs@hotmail.com för mer information eller för hjälp att donera 1 påse <3 Tack på förhand <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *